Domino ondersteunt Microsofts COM

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Lotus gaat de gemeenschappelijke applicatie-diensten van Domino uitbreiden naam Microsofts Component Object Model (COM).

Dit maakte de IBM-dochter bekend tijdens Devcon 99, de Lotus-ontwikkelaars-conferentie in San Francisco. Met COM-ondersteuning in zowel de Domino Application Server als in de Notes R5 Client, krijgen de miljoenen ontwikkelaars die werken met COM-ondersteunende programmeertalen als Microsoft Visual Studio of Borlands Delphi nu ook toegang tot de in Domino aanwezige services. Volgens Lotus komt de ondersteuning later dit jaar beschikbaar.
Voorts maakte Lotus op Devcon bekend Lycos geselecteerd te hebben als portaal voor Notes Release 5. Volgens de overeenkomst zal Lotus de internethulpmiddelen en de inhoud van het Lycos Network beschikbaar gaan stellen op de desktop van Notes.
Het softwarebedrijf greep de conferentie ook aan om de integratie van de eigen Lotus Fastsite met Netobjects Fusion aan te kondigen. Daarnaast deomonstreerde het versie 2.0 van Domino Workflow introduceerde het Domino Runtime Services, waarmee mobiele gebruikers op Domino gebaseerde applicaties voor elektronische handel kunnen downloaden en offline gebruiken.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.