Versatel start met aanleg netwerk

Dit artikel delen:

Versatel Telecom heeft de financiering van een eigen glasvezelnetwerk in de Benelux rond. De onderneming kan nu starten met de aanleg van het 2200 kilometer lange netwerk langs 32 steden.

De telecom-aanbieder verwacht dat het project eind 1999 is afgerond. Versatel richt zich met zijn diensten voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf (mkb). De kosten van het netwerk bedragen 400 miljoen gulden tot het jaar 2000. Versatel heeft 500 miljoen gulden beschikbaar gekregen in de vorm van aandelen en leningen.
Ongeveer 50 miljoen is afkomstig van een combinatie van institutionele beleggers en het management. Behalve Fortis-onderdeel Nesbic, investeerder van het eerste uur, hebben ook Paribas Deelnemingen en de Nederlandse Participatie Maatschappij geld in het project gestoken. Daarnaast heeft een obligatie-lening van de Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers 450 miljoen gulden opgeleverd.

Daling prijzen

Oprichter en directeur Gary Mesch ziet grote mogelijkheden op de telecommarkt in de Benelux. "De concentratie van kleine en middelgrote bedrijven is enorm. De groeimogelijkheden op deze markt zijn voor ons de voornaamste reden om deze investering te doen." Mesch verwacht dat de prijzen voor de klanten flink zullen dalen als het netwerk is aangelegd. Het netwerk krijgt in een later stadium internationale verbindingen buiten de Benelux. Versatel is vorig jaar met 300 procent gegroeid en maandelijks neemt de omzet toe met 20 procent.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.