Alcatel koopt branchegenoot DSC

Het Franse Alcatel heeft zijn positie in de Verenigde Staten verstevigd met de aankoop van het Amerikaanse bedrijf DSC.

De fabrikant van netwerkapparatuur betaalt bijna 9 miljard gulden voor de branche-genoot. "DSC zal ons geven wat we missen", verklaarde directeur Serge Tchuruk van Alcatel. "In Amerika zijn we momenteel sterk op het gebied van technologie, maar zwak in marketing en kennis van het land." Alcatel, ook actief op de energie- en transportmarkt, werpt zich steeds vaker op als leverancier van telefoon- en netwerkapparatuur.
De sterke positie van DSC op de markt voor schakelaars en toegangs-apparatuur versterkt Alcatels kracht in producten voor data-transmissie. DSC was al langer kandidaat voor een overname door een grotere branche-genoot.
Alcatel gaat het GSM-1800 netwerk in Nederland leveren voor Federa. De partijen hebben een overeenkomst met een waarde van tweehonderd miljoen gulden gesloten. Alcatel levert het systeem en de apparatuur voor het netwerk. Federa is het consortium van France Telecom, Rabobank en ABN Amro, dat eerder dit jaar een licentie voor mobiele telefonie op de nieuwe 1800 Mhz-frequentieband in Nederland heeft gekocht.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.