Managed hosting door True

Intel neemt belang in Open market

Voor 5,4 miljoen dollar heeft Intel 330.000 aandelen in Open Market verworven. Daarmee krijgt de chipfabrikant het recht om de applicatie Transpact te poorten naar het eigen hardwareplatform.

Als tegenprestatie zal Intel hulp bieden bij ontwikkeling en marketing van bestaande en nieuwe softwareproducten voor elektronische handel. Transpact komt beschikbaar op het Pentium II-platform en draait onder Windows NT. Er wordt ook een versie voor de toekomstige IA-64 architectuur ontwikkeld.
Hoewel het niet vreemd is dat Intel zich bij derden inkoopt, is het verrassend dat er voor Open Market is gekozen. Samen met SAP bezit de processorfabrikant namelijk Pandesic LLC, een onderneming die zich ook bezighoudt met software voor elektronische handel. Volgens analisten is de investering in Open Market een goede zet van Intel om voet aan de grond te krijgen in e-commerce-land. "Zij richten zich met name op applicaties die om zeer krachtige machines vragen", aldus consultant Allen Bonde van Extraprise Group.  HB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.