Fiscus belast telecom van niet-EU-aanbieders

Alle ondernemingen die telecommunicatie-diensten in Nederland aanbieden, zullen binnenkort btw-plichtig worden. Tot nog toe hoefden aanbieders van buiten de Europese Unie geen btw af te dragen. Maar het is de bedoeling dat dit per 1 juli a.s. gaat veranderen.

Staatssecretaris Vermeend (Financiën) heeft daartoe een wetsontwerp naar de Tweede Kamer gezonden. Hij sluit met dit wetsvoorstel aan bij een nieuwe Europese richtlijn.
Doel is oneerlijke concurrentie tussen aanbieders van telecommunicatiediensten te voorkomen. Telecom-maatschappijen van buiten de Europese Unie hoeven namelijk geen btw in rekening te brengen, terwijl hun Europese concurrenten dat wel moeten. Ook kunnen Europese aanbieders voortaan zonder btw diensten buiten de Europese Unie aanbieden.
Administratieve problemen worden weggenomen doordat de btw-heffing wordt verlegd naar de zakelijke klant als die in een ander land zit. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-13T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.