Lotus laat Netware vallen

Softwareleverancier Lotus heeft bekendgemaakt tegen het einde van het jaar een Linux-versie van zijn groupware op de markt te brengen.

Dit gaat echter wel ten koste van de Netware-versie. Dit maakte Lotus-president Jeff Papows vorige week bekend. "Wij willen Domino voor Linux tegen het einde van het jaar leveren. Gezien de vraag op de markt zijn wij zeer gretig om dit nieuwe product te verschepen", aldus de Lotus-topman.
Het gratis besturingssysteem Linux wint in snel tempo aan populariteit en wordt steeds meer als alternatief gezien voor Windows. Het enthousiasme rond het veelgebruikte Netware is echter ook groeiende. Versie 5, die vanaf september 1998 verkrijgbaar is, krijgt veel positieve reacties vanuit de markt.
Het onvermogen van Microsoft om Windows 2000 (voorheen NT 5.0) op tijd op te leveren speelt Novell verder in de kaart. Wederverkopers van Novells Netware hadden gehoopt dat de hernieuwde populariteit van het netwerkbesturingssysteem Lotus zou bewegen tot blijvende ondersteuning van Netware. Papows meent echter dat de keuze van Lotus gerechtvaardigd is: "Gezien het huidige en geschatte toekomstige marktaandeel van Netware zijn wij niet van plan om toch een 'Domino for Netware' te leveren."  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.