3Com, Bay en IBM in aanval tegen Cisco

AMSTERDAM - Met de oprichting van het zogenaamde Trio-partnership trekken IBM, 3Com en Bay Networks ten strijden tegen netwerkstandaardisatie op basis van het Cisco Internetwork Operating System (IOS). Dit stelt de Gartner-groep in een commentaar op de vorming van Trio.Trio, dat onlangs is opgericht, beijvert zich binnen standaardorganisatie Ieee voor het afstemmen van protocollen voor lan-switching, routing en asynchronous transfer mode.

Gartner: "In feite is Trio een politieke alliantie met het doel hun netwerkstrategie binnen het ATM-forum, Ieee en de Internet Engineering Taskforce te promoten." Grote tegenstander binnen deze forums is Cisco.
Gartner haalt bronnen binnen IBM aan die stellen dat de basis van de voorgestelde standaarden de eigen algoritmen van IBM, 3Com en Bay Networks zijn. "Pas wanneer deze algoritmen worden gebruikt, kunnen andere leveranciers aansluiting zoeken bij de netwerkprodukten van oprichters van Trio.
"De vorming van Trio moet de aandacht niet afleiden van bedrijven die zich niet hebben aangesloten," meent Gartner. "Er ligt op dit moment een serie concurrerende standaarden bij de Ieee. Een potentieel goede standaard moet geëvalueerd worden op basis van het nut voor gebruikers van netwerken en niet louter op basis van de formatie van een groep sterke bedrijven," aldus Gartner. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-07T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.