Ivis meet snelheid Internet

Dit artikel delen:

Netcast, voorheen Riverland Networks geheten, gaat de snelheid van Internet meten. Daartoe is het Instituut Voor Internet Snelheidsmeting (Ivis) opgericht.

Netcast heeft als 'commerciële' dochter van het multimediale uitgeversconcern Wegener Arcade dit initiatief genomen. Desondanks probeert Ivis zich zo onafhankelijk mogelijk op te stellen, zo bleek tijdens een presentatie van Netcast.
Doel is van Ivis een professionele dienst te maken, waarvan providers gebruik kunnen maken om hun prestaties te meten. Verder is het de bedoeling consumentenvoorlichting over Internet te geven. Jan Jacobs, creative director van Netcast, is bereid samen te werken met andere partijen die hetzelfde nastreven.
Ivis (http://www.fileweb.nl) houdt continu een ranglijst bij van de snelste inbel-providers. Ook wordt aangegeven wanneer en op welke momenten van de dag het 'druk' op Internet is. Zo blijkt donderdag een drukke dag te zijn. Verder valt per site te bekijken hoe snel of juist moeilijk deze bereikbaar is.
Ivis maakt daarvoor gebruik van meetsoftware die door host-providers en eigenaren van Webpagina's aan bestaande pagina's wordt gekoppeld. De gegevens over de snelheid waarmee pagina's worden opgevraagd, komen in een centrale Ivis-database terecht. Pagina's die aan de meting meedoen, zijn te herkennen aan het Ivis-icoon. Ivis wil ook informatie gaan verstrekken over de knooppunten op Internet.
Het instituut wil niet alleen de eindgebruikers ten dienste staan, maar ook providers en organisaties met websites. Onder de naam 'Ivis Pro' zal op termijn nog een extra service worden geboden, speciaal voor bedrijven en instellingen. Daarbij zal niet alleen het webverkeer worden gemeten, maar ook andere Internet-toepassingen zoals e-mail, FTP en News-protocollen.
Ivis doet niet geheimzinnig over haar manier van werken. "De metingen stellen we beschikbaar aan ieder die het wil", zei Jan Jacobs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z Correspondent