Socratel biedt beheer mobiele telefonie aan

Dit artikel delen:

Socratel is een nieuwe speler op het gebied van mobiele telecommunicatie. Het bedrijf biedt de 'grootzakelijke' markt een uitbestedingsdienst aan waarbij het zorg draagt voor mobiele communicatie-systemen, het beheer ervan en de meting van het gebruik.

De nieuwe onderneming is een samenwerkingsverband van Libertel, EDS, Residentie (Achmea), Parcom (ING Groep) en Nesbic (Fortis). Socratel spreekt over non stop shopping-dienstverlening: voor de klant wordt alles geregeld via één aanspreekpunt. Volgens J. Helmond van Socratel maken grote ondernemingen zich zorgen over de beheersbaarheid en de kosten van het mobiele telefoongebruik. "Door de inzet van een managementinformatiesysteem verschaffen wij informatie over het gebruik en misbruik van mobiele apparatuur en leveren wij advies over een efficiëntere inzet en een betere controle. Gebruikers hebben bijvoorbeeld de neiging hun telefoon uit te zetten en van tijd tot tijd hun voice mail af te luisteren. Dat kan nooit de bedoeling zijn van mobiele bereikbaarheid. Zo'n gewoonte kunnen wij door metingen zichtbaar maken. Verder beschikken wij over een signaleringssysteem waarmee bellimieten kunnen worden ingesteld. Een gebruiker krijgt dan via een SMS-bericht een melding dat hij bijvoorbeeld driekwart van zijn beltijd heeft verbruikt in een bepaalde maand. Het versturen en binnenkrijgen van SMS-boodschappen behoort ook tot de mogelijkheden." De managementinformatie waarop Socratel zijn adviezen baseert, is overigens wel gebonden aan de gegevens uit het SMS-systeem voor billing van Libertel.

Participatie

De mobiele telecommunicatie van Socratel vindt plaats via het GSM-netwerk van Libertel. Libertel richt zich met de participatie in het bedrijf (22 procent aandelen) nu ook op de internationaal operende, grote ondernemingen. EDS (22 procent aandelen) tekent als systeemintegrator voor het managementinformatiesysteem. Het Amerikaanse concern is tegelijkertijd ook de eerste klant. Socratel zal de mobiele informatievoorziening voor EDS verzorgen. De andere drie partijen (51 procent aandelen) participeren als investeerders. Het management heeft 9 procent aandelen in handen. Als omzetindicatie voor het lopende kalenderjaar wordt 4 à 5 miljoen gulden gegeven. Socratel mikt op 6 à 7.000 gebruikers. Aan het eind van het jaar verwacht men circa 35 medewerkers in dienst te hebben. In eerste instantie is Socratel actief in Nederland, later volgt Europa en - naar verwachting over een jaar - gaat het bedrijf wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-30T00:00:00.000Z Rik Sanders