'Standaard bakkie' voor truckfabrikant Iveco

Equant heeft een miljoenencontract gesloten met Global Value, de joint venture van Fiat en IBM. De order betreft het ontwerpen en implementeren van een wereldwijd kantorennetwerk voor het vrachtwagenonderdeel Iveco.

De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. Infrastructuurbedrijf Equant heeft de taak een veilige, geïntegreerde netwerkoplossing voor vijftig kantoren van Iveco te ontwerpen en in te voeren. Het ip-gebaseerde virtual private network verbindt kantoren in vijftien landen, waaronder Nederland, waar de fabrikant van voertuigen en dieselmotoren is gevestigd. Iveco verwacht economische voordelen van het kantorennetwerk vanwege de uniformiteit ervan (minder onderhoud) en een gegarandeerde kwaliteit van de dienstverlening. Equant zorgt voor continue bewaking van de netwerkcomponenten. De fabrikant gebruikt de ip/vpn-oplossing eerst voor het versturen van data. Vóór eind 2004 komen daar spraak, video, crm-software en een extranet bij.
Iveco voorziet tevens een verbetering in de communicatie met andere onderdelen van het Fiat-concern, nu het in staat is zijn lan te koppelen aan andere lan's. Ook kan het bedrijf gemakkelijker nieuwe websites toevoegen.
IBM sloot in 2001 een zesjarig uitbestedingscontract (waarde: zes miljard dollar) met het Fiat-concern, waarbij het de gehele backoffice inclusief salarisverwerking overnam. In het kader hiervan sloten twee Italiaanse onderdelen van IBM en de ict-divisies ITS en GSA van Fiat de joint venture Global Value.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.