Juniper koopt Unisphere

Nieuwe wending in consolidatie

De Amerikaanse routerspecialist Juniper neemt met de aankoop van Unisphere Networks een nieuwe stap om zijn marktaandeel veilig te stellen. Juniper, vooral sterk op het gebied van zware routers bedoeld voor het hart van het netwerk, zag zijn inkomsten sterk teruglopen. Met Unisphere wil het zijn positie op de rand van het netwerk verstevigen.

Met de koop van Unisphere Networks, een volle dochter van Siemens, is een bedrag van 740 miljoen dollar gemoeid. Ruim de helft, 375 miljoen dollar, wordt betaald in contanten, de rest in aandelen. De overname wordt in het derde kwartaal van 2002 afgerond.
Unisphere komt voort uit een aantal in 1999 door Siemens opgekochte kleinere netwerkfabrikanten. De Siemens dochter richtte zich in eerste instantie op toegangsrouters voor onder andere dsl. Recent bracht het de Mrx multiservice edge router uit. De software in deze router heeft mogelijkheden voor ondersteuning van netwerkdiensten en klantenadministratie. Daarnaast fungeert het apparaat als een atm-switch én een ip-router. De poorten zijn softwarematig om te zetten van atm naar ip. Dit om telecomaanbieders tegemoet te komen, die nu voornamelijk nog met atm werken en in de toekomst overstappen op ip.
Siemens houdt een belang van 10 procent in Unisphere. Daarnaast zijn Siemens en Juniper overeengekomen elkaars verkoopkanaal en dienstverleningstak te gebruiken. Juniper is sterk vertegenwoordigd in Amerika, terwijl Siemens' organisatie een sterke positie heeft in Europa en Azië.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.