BT Ignite krimpt in

De internationale tak van het Britse telecombedrijf BT Ignite schrapt het komende jaar zevenhonderd banen. De ontslagen vallen in Nederland, Engeland, België, Duitsland en Spanje.

Hoeveel mensen moeten vertrekken bij de Nederlandse vestiging is onduidelijk. De ontslagen vallen bij bedrijfsonderdelen waar sprake is van een overschot, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Op dit moment werken er 770 mensen bij BT Ignite Nederland.
Volgens de woordvoerder gaat het niet om nieuwe ontslagen, maar om een al eerder aangekondigde banenreductie van 2100. Andere bedrijfsonderdelen, waaronder verkoop en computeroplossingen krijgen er juist 1400 arbeidsplaatsen bij, waardoor de totale inkrimping uitkomt op zevenhonderd medewerkers.
De reorganisatie maakt onderdeel uit van de herstructurering die de kersverse directeur Ben Verwaaijen van British Telecom, het moederbedrijf van BT Ignite, vlak na zijn aantreden aankondigde. Hij wil het voormalige staatsbedrijf omvormen tot een slagvaardiger concern. Hierbij komen vijf- tot zesduizend arbeidsplaatsen te vervallen.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.