AT&T en Unisource bundelen krachten

HILVERSUM - AT&T schuift zijn Europese organisatie onder de paraplu van Uniworld, het samenwerkingsverband de Amerikaanse telecom-operator en Unisource, waarin ondermeer de Nederlandse PTT participeert. Het personeelsbestand van Uniworld verdubbelt als gevolg van de samenvoeging tot 5000 mensen. Unisource heeft 60 procent van de aandelen. Het aandeel van PTT Telecom in Uniworld is 15 procent.

De integratie en uitbreiding van beide bedrijven heeft voornamelijk gevolgen voor de Europese markt, zegt Ben Verwaayen, president-commissaris van Uniworld. Met intensieve samenwerking en nieuwe diensten wil Uniworld minder afhankelijk worden van eenvoudige telecomdiensten - zoals datacommunicatie - met een relatief lage toegevoegde waarde.
Naast de samenwerking kondigde Uniworld ook een nieuwe bedrijfseenheid aan: Multimedia & Solutions. Volgens Verwaayen is deze groep het belangrijkste vehikel om vaste voet aan de grond te krijgen in de snel groeiende Europese markt voor multimedia-applicaties ten behoeve van Internet en Intranet. Het hoofdkantoor van dit nieuwe onderdeel komt in Genève. Ook de data- en satellietafdelingen van Unisource en AT&T worden volledig samengevoegd in Uniworld.
De Franse markt pakt AT&T en Unisource aan via een deelneming in Siris, een onderdeel van Generale des Eaux. Uniworld is van plan France Telecom op eigen terrein met een groot aantal netwerkdiensten uit te dagen, onder andere met Internet-diensten. PO

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-24T00:00:00.000Z Peter Olsthorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.