Wifi pikt 2,6 Ghz-band in

De vergunningsvrije frequentieband 2,4 GHz, die onder andere gebruikt wordt voor draadloze wifi-netwerken, loopt vol. De oorspronkelijk voor wll-verbindingen bedoelde 2,6 GHz band moet de nodige verlichting brengen.

Van een veiling van de wll-frequentieband (wireless local loop) is het nooit gekomen sinds het debacle van de umts-veiling in 2000. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en later EZ heeft altijd beweerd dat uitstel geen afstel betekent. Inmiddels heeft de telecomsector wll, die point-to-multipoint breedbandige draadloze toegang tot bijvoorbeeld internet mogelijk maakt, al als een baksteen laten vallen. De enige aanbieder die zijn diensten op deze technologie wilde baseren, Mll Telecom, is inmiddels failliet.

Vernieuwing

Juist het wll-dossier moet het laatste toonbeeld worden van de vernieuwingsdrang die het Directoraat Generaal Telecommunicatie en Post nastreeft. Ambtenaren werken op dit moment een beleidsnotitie uit om het gebruik van frequentiebanden in Nederland te versoepelen. Na aanpassing van de wet moet het mogelijk zijn om licenties te delen, te verhuren of voor een ander doel te gebruiken. Dit laatste punt maakt het mogelijk om de voor wll bestemde 2,6 GHz band voor wifi-netwerken te gebruiken, zo blijkt uit navraag bij EZ.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-16T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.