Sterling Software introduceert Internet-toepassing

Details overname softwaredivisie Texas Instruments medio juni bekend

Met Starview, het nieuwste product van Sterling Software kunnen applicaties en gegevens van een mainframe worden benaderd met een browser.

Starview converteert automatisch mainframe gegevensstromen naar Hyper Text Markup Language (HTML). Dit betekent dat 'any client' gebruikt kan worden in het systeem. Aan de 'client'-kant worden tal van platformen ondersteund: Windows, Macintosh en Unix. Deze machines worden via Internet of een intranet verbonden met een Windows NT-server, die tot slot communiceert met het mainframe.
Aan de server-kant wordt uitsluitend het NT-platform ondersteund. "Daar is de toepassing op geoptimaliseerd. We hebben voorlopig nog geen concrete plannen om aan de server-kant meerdere platforms, zoals Unix, te gaan ondersteunen", zegt David Meale, vice-president business development in de Verenigde Staten.

Breed pakket

Starview is al in de handel. De prijs wordt vastgesteld aan de hand van het aantal gebruikers (clients), voor elke gebruiker moet ongeveer 350 gulden worden neergeteld. Sterling richt zich met Starview niet op een specifieke markt. Het product is algemeen toepasbaar.
"Maar we verwachten toch dat onze potentiële klanten voornamelijk uit de hoek van de banken en de verzekeraars kom en", zegt Derek Masters, president van Sterling Software in Noord-Europa. "In de Verenigde Staten zijn er al voorbeelden van draaiende toepassingen bij verzekeraars. Consultants kunnen tijdens een bezoek aan een klant via het Net toegang krijgen tot het mainframe van de verzekeringsmaatschappij."
Sterling Software biedt een breed pakket van producten aan, voornamelijk op het gebied van beheer van applicaties en netwerken. Vorige week kwam het Amerikaanse bedrijf in het nieuws, nadat het de softwaredivisie van Texas Instruments had overgenomen.
Sterling denkt met deze acquisitie een completer productenpakket aan te kunnen gaan bieden in de toekomst. De Texas Instruments-producten Composer, uit componenten bestaande ontwikkelsoftware, en Performer, een applicatie-ontwikkelomgeving, zouden goed passen binnen de portfolio van Sterling. "Samen met onze 'key'-productfamilie van applicatie-ontwikkeltools bieden we een complete oplossing aan voor workflow-modellering en business reengineering", aldus Masters.

Alternatieve leveranciers

Het gezaghebbende onderzoeksbureau Gartner Groep zette op 2 mei in een rapport een aantal kritische kanttekeningen bij de overname. Texas Instruments is nog hard aan het werken om van Composer een objectgeoriënteerd, op componenten gebaseerd, product te maken. "Door de overname zou dit proces wel eens vertraagd kunnen worden", zo meent de Gartner Groep.
In het rapport wordt ontwikkelorganisaties die snel aan de slag willen met objectgeoriënteerd ontwikkelen van software geadviseerd om nog even te wachten op een duidelijke productstrategie van Sterling. "Als een bedrijf daar geen tijd voor heeft is het verstandiger om naar alternatieve leveranciers om te zien", zo concludeert het rapport.
"Wij zijn juridisch verplicht tot 16 juni geen enkel inhoudelijk commentaar te leveren op de acquisitie. Op die datum zullen wij alles over de organisatorische en technologische integratie van onze organisaties bekendmaken", zo reageert Masters koeltjes op de aantijgingen. Daarnaast maakte Masters nog duidelijk dat Sterling in zijn bestaan meer dan vijftig bedrijven heeft overgenomen en vervolgens succesvol heeft weten te integreren in de eigen organisatie. "Wij zijn goed in het selecteren, overnemen en integreren van softwarebedrijven", aldus Masters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.