Ram breidt netwerk uit

Ook Mobitex-netwerk België en Luxemburg uit KPN-stal gekocht

De aanbieder van mobiele datacommunicatie Ram Mobile Data koopt het Mobitex-netwerk van KPN-dochter Base voor een niet genoemd bedrag. Een klein deel van het personeel gaat mee naar de koper.

Er zijn op dit moment 150 bedrijven, die het Mobitex-netwerk in België gebruiken. Het net haalt een omzet van 1,8 miljoen euro, schat Ram. Het bedrijf wil om contractredenen niet aangeven hoeveel het voor deze activiteit van KPN-dochter Base betaalt. Twee jaar terug kochten de Mobitex-directeuren Dirk Fabels en Joachim Kaarsgaren het Nederlandse Mobitex-netwerk van KPN. Sindsdien is de omzet opgelopen van zeven miljoen tot een kleine twaalf miljoen euro dit jaar.
De twee denken in België en Luxemburg een zelfde omzetgroei te kunnen realiseren. "Mobiele datacommunicatie voor verticale sectoren als transport, service-organisaties en de zwaailichtensector vergt veel systeemintegratie en kent lange verkoopcycli. Dit zet te weinig zoden aan de dijk voor telecombedrijven als KPN, die met horizontale datatoepassingen voor bedrijven en consumenten hun omzet sneller zien stijgen", geeft Kaarsgaren als verklaring voor de stap van KPN. Ram neemt tien personeelsleden van Base over en rekent op de nodige synergie met de Nederlandse organisatie. In totaal werken er ruim dertig mensen bij de Mobitex-groep van Base.

Gprs

Volgens Fabels laat de stabiele groei van Rams inkomsten zien dat de komst van gprs-netwerken het oudere Mobitex-netwerk onaangetast laat. "Drie van de tien grootste klanten van Ram, waaronder de Anwb, hebben naar gprs gekeken, maar besloten bij het Mobitex-netwerk te blijven." Hij schrijft dit toe aan de stabiliteit van het netwerk dat alleen dataverkeer afhandelt. Daarnaast heeft het geen last van piekbelasting; die wil de meer publieke gprs-netwerken nog wel eens lam leggen. In Nederland kent het Mobitex-netwerk 25 duizend aansluitingen, in België vijfduizend. Fabels schat dat er hooguit tweeduizend met Mobitex vergelijkbare gprs-aansluitingen in gebruik zijn. "Dat is sinds de komst van deze technologie twee jaar terug bar weinig."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.