Aantal verkochte mobieltjes met 6 procent gestegen

Het aantal verkochte mobiele telefoons is in 2002 met 6 procent gestegen tot 423,4 miljoen exemplaren, meldt onderzoeksbureau Gartner Dataquest.

Vooral in het laatste kwartaal was er sprake van een groeispurt. In deze periode werden 14 procent meer toestellen verkocht dan in dezelfde periode van 2001. Gartner schrijft deze toename toe aan de eveneens sterk gegroeide verkoop van aansluitingen op mobiele netwerken.
Gartner zegt dat consumenten vooral oog hadden voor toestellen met nieuwe snufjes als kleurenschermpjes. "De reden dat dit de belangrijkste drijfveer achter de verkoop van nieuwe mobieltjes is, is dat eind vorig jaar nog steeds een mager aanbod was van nieuwe datadiensten", zegt Bryan Prohm, senior analist van de afdeling binnen het onderzoeksbureau die de ontwikkelingen in de mobielie telefonie volgt.
Gartner schat dat dit jaar de groeicijfers van mobiele telefoons nog verder op zullen lopen, zeker als mobiele telefonie-aanbieders aantrekkelijke datadiensten op de markt brengen. "De stijgende trend geeft hoop, zeker als aanbieders en telefoonfabrikanten gezamenlijk met betere oplossingen komen voor applicaties en diensten op de mobiele telefoon", aldus Prohm. De grootste fabrikanten, Nokia en Motorola, hebben hun marktpositie vorig jaar verder verstevigd. De Aziatische fabrikant Samsung maakte de grootste klapper. Het zag zijn verkopen in een jaar tijd met 47,6 procent stijgen tot ruim 41 miljoen exemplaren.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.