Alliantie KPN Mobile en NTT DoCoMo

Binnen een week na het mislukken van de fusiebesprekingen met Telefónica maakt KPN een andere overeenkomst bekend: NTT DoCoMo investeert vijf miljard euro in KPN Mobile. NTT DoCoMo is een dochteronderneming van het Japanse NTT (Nippon Telegraph and Telephone). Door dit samenwerkingsverband ontstaat in omvang de tweede aanbieder van mobiele telefonie ter wereld. Alleen het Britse Vodafone Airtouch is groter.

De samenwerking zal op twee gebieden direct zijn vruchten afwerpen. Het Japanse bedrijf zal in de eerste plaats de pogingen van KPN om de Britse mobiele aanbieder Orange te kopen kracht bij zetten. In de strijd om Orange moet KPN opbieden tegen France Telecom en MCI Worldcom, die beiden beschikken over een grote oorlogskas.
De financiële steun van NTT DoCoMo is nog harder nodig bij de veiling van Umts-frequenties deze zomer, waar zich al een recordaantal van vijftien gegadigden heeft gemeld. Japan loopt met deze technologie voor op Europa, en KPN hoopt in 2001 de eerste Umts-diensten aan te bieden. Volgens een woordvoerder van KPN gaan de voorbereidingen voor de beursgang van KPN Mobile door zodra het memorandum of understanding is getekend.  MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven