Gigabit Ethernet troeft ATM af

Forrester: Routers worden te langzaam en te duur

De netwerktechnologie Gigabit Ethernet zal volgend jaar als een lawine over de markt komen. Deze nieuwe categorie van eenvoudige, goedkope 'switches' die zeer snel gegevens op basis van Internet Protocol over lokale bedrijfsnetwerken (lan's) kunnen versturen, gaat de atm-techniek verdringen.

Forrester Research voorspelt dat in een nieuw onderzoek. De bedrijfsnetwerken raken door het toenemende aanbod van dataverkeer steeds vaker verstopt, terwijl de behoefte aan snelheid juist toeneemt. De routers die worden gebruikt om het verkeer op de juiste wijze naar de bestemming te geleiden, worden te langzaam en te duur. Volgens Forrester-analist Brendan Hannigan draaien pogingen om deze routers te vermijden of te vervangen door 'switches' op niets uit. Dat maakt de zaken alleen maar erger, legt Hannigan uit.

Redelijke prijs

De oplossing voor deze opstoppingen op hoofdverbindingen gaat komen van een nieuwe generatie pas opgerichte ondernemingen. Deze combineren Fast Ethernet en Gigabit Ethernet met 'switching' op basis van het Internet Protocol (IP). Het resultaat hiervan is een nieuwe groep producten onder de naam 'Gigabit Routing Switch'. Die kan alle soorten Ethernet en 'wire-speed routing' aan, zonder dat dit de kwaliteit van de dienstverlening te veel aantast. En dat alles tegen een redelijke prijs.
Momenteel denken veel bedrijven nog aan atm. Maar dat gaat sne l veranderen. Volgens Hannigan zullen veel plannen voor investeringen in atm in de ijskast worden gezet. De prijs van de Gigabit Routing Switch is zo laag, dat bedrijven zich wel twee keer zullen bedenken voordat ze atm toepassen.
Hannigan: "Token Ring, fddi en atm lan's zullen het niet redden en IPX, SNA en Dec evenmin. Ethernet en IP zijn de enige netwerk-technologieën die ook op de lange termijn succesvol zullen zijn. Alleen dit duo zal steeds sneller en goedkoper worden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Correspondent