IMS bouwt met PTT aan nieuw telefoonnetwerk

Vanaf 1 juli kunnen telefoonabonnees zelf per gesprek kiezen door welke aanbieder zij het interlokale of internationale deel van een gesprek laten verzorgen. De abonnees kunnen op deze wijze de meest voordelige aanbieder selecteren.

IMS Telecom, een van de grootste Nederlandse alternatieve 'service providers', is een overeenkomst aangegaan met PTT Telecom voor 'carrier selectie'. Vorige week vrijdag zetten de directeur van IMS Telecom, M.J.L Blom, en de directeur Netwerkdiensten van PTT Telecom, J. van Baardwijk, hun handtekening onder het contract. Het Amsterdamse bedrijf dat samenwerkt met grote internationale telefoonmaatschappijen, is de eerste alternatieve aanbieder van telecommunicatiediensten die zo'n contract heeft afgesloten.
'Carrier selectie' maakt het transport van telefoonverkeer mogelijk voor operators die niet over een eigen toegangsnetwerk beschikken. Iedere abonnee van PTT Telecom kan dankzij dit selectiesysteem zelf alternatieve aanbieders kiezen voor zijn interlokale en internationale telefoonverkeer.
Het is de bedoeling dat de nieuwe dienst op 1 juli aanstaande start, de datum waarop de liberalisatie van het spraakverkeer ingaat.

Besparingen

Om van een alternatieve aanbieder gebruik te maken moet een viercijferige code aan het telefoonnummer voorafgaan. Na het intoetsen van deze code kan via de centrales van IMS Telecom worden gebeld. Vooral het midden- en kleinbedrijf, waar IMS enkele duizenden klanten heeft, zal op deze manier kosten kunnen besparen.
De Nederlandse onderneming IMS is sinds 1993 actief in de telecommunicatie. Met het product IMS Direct Link worden telefoondiensten tegen lage tarieven aangeboden. Naast internationaal telefoneren en faxen tegen een gereduceerde prijs kan met korting worden getelefoneerd naar de eigenaar van een mobiele telefoon. Ook biedt men diensten aan op Internet. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.