Vooruitgang in Gigabit Ethernet

Het heeft even geduurd maar nu ligt de standaard voor Gigabit Ethernet eindelijk vast. De Gigabit Ethernet Alliance, een groep leveranciers en belanghebbenden die zich over deze materie buigt, heeft het zogenoemde 802.3z-document goedgekeurd waarin de nieuwe supersnelle Ethernet-standaard wordt gedefinieerd.

Gigabit Ethernet of 1000Base-T is evenwel nog steeds geen officiële standaard. Daarop moet nog minstens een jaar gewacht worden. Maar zo als het er nu naar uitziet komt er een standaard voor 1000Base-T over de veelgebruikte vieraderige 'categorie 5'-bekabeling (onder andere ook in gebruik voor Isdn en de meeste lokale netwerken) waarbij afstanden tot honderd meter overbrugd kunnen worden, bijvoorbeeld van server tot werkplek. Honderd meter is op zich een vrij beperkte afstand. Mogelijk dat Gigabit-Ethernet in eerste instantie vooral in een 'collapsed backbone' zal worden gebruikt: daar doet de afstandsbeperking er minder toe. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Ad Mulder