Belgacom loert op Versatel

Telecomaanbieder wil internationaal gaan

Telecombedrijf Versatel bevestigde deze week dat er gesprekken zijn met de Belgische telecomoperator Belgacom over samenwerking of een openbaar bod op alle uitstaande aandelen van het Belgische bedrijf.

John de Mol, die via zijn investeringsmaatschappij 42 procent van de aandelen in Versatel bezit, heeft tegenover de Belgische zakenkrant de Financieel-Economische Tijd aangegeven dat hij een bod van 2,5 euro per aandeel zal accepteren. Het aandeel Versatel stond begin deze week op 1,76 euro. Ook telecombedrijf Scarlet heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een overname van Versatel. Vorig jaar boekte Versatel een omzet van 600 miljoen euro, een stijging van 30 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het verlies kwam uit op een bescheiden 24 miljoen euro.
Versatel heeft sinds zijn start in 1995 nog geen winst gemaakt. Dit jaar investeert Versatel 170 miljoen euro in zijn Nederlandse activiteiten om de positie in de consumentenmarkt te verbeteren. Vorig jaar kregen de Duitse activiteiten veel aandacht door de overname van onder andere Berlikomm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-06T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.