Eastman kiest met workflow voor Exchange-platform

Applicaties bedrijfsbreed inzetbaar tegen acceptabele eigendomskosten

Eastman Software introduceert nieuwe software voor document- en werkstroombeheer op het Microsoft Exchange-platform. Met de annoncering van 'Work Management for Microsoft Exchange' lijkt een nieuwe fase te zijn ingegaan in de slag om de hegemonie op de markt van workmanagement.

Bob Weiler, voormalig vice-president bij Lotus en nu de baas van Eastman Software, en Microsoft-topman Steve Ballmer annonceerden de producten wereldwijd met behulp van satellietverbindingen. Het betrof Workfolder for MS Exchange (Wfx), Document Manager for MS Exchange (Dmx) en een nieuwe versie van Imaging for Windows Professional (versie 2.0). Met deze drie pakketten kunnen documenten respectievelijk worden georganiseerd, beheerd en gescanned.
Wfm is een container voor het vergaren, organiseren en delen van bedrijfsinformatie. Dmx is een tool voor het beheren van documenten, inclusief versiebeheer en toegangscontrole. Imaging for Wondows Professional Edition 2.0 tenslotte zet papieren documenten en faxberichten om in elektronische documenten. De software is om 'kenniswerkers' beter te laten samenwerken.
De software is volledig geënt op Microsoft Exchange Server en de Outlook-interface. Door op de Microsoft-stroom mee te drijven stelt Eastman Software dat zijn applicaties bedrijfsbreed kunnen worden ingezet tegen acceptabele eigendomskosten. Het softwarebedrijf werkt nu aan Workflow Connector, een interface tussen de Exchange- en andere document- en imagingproducten van Eastman Software.

Ongecompliceerd

Met Work Management for Microsoft Exchange breidt Eastman Software zijn productaanbod uit naar de onderkant van de markt. Daarmee profileert het bedrijf zich als aanbieder van 'workflow for the masses', relatief goedkope software waarmee op vrij ongecompliceerde wijze documentstromen kunnen worden beheerd en geleid. Om de applicaties in te zetten hoeft de organisatie niet drastisch te worden aangepast, zoals in transactie-georiënteerde productie-omgevingen meestal het geval is. Hiermee speelt Eastman Software in op de vraag naar horizontaal inzetbare document- en werkstroomsoftware.
Eastman Software is niet de enige ontwikkelaar op dit terrein. Ook bedrijven als Teamware en Filenet komen met dergelijke laaggeprijsde werkstroompakketten op de markt. De software van Eastman Software kost tussen de tweehonderd en driehonderd gulden per gebruiker bij een configuratie van honderd werkplekken.

Interessante partner

Microsoft is bijzonder actief om het e-mail- en berichtensysteem Exchange Server uit te bouwen tot een volwaardige groupware- en workflowomgeving dat kan concurreren met Lotus Notes. Daartoe werkt het samen met derde partijen. Zo is het documentbeheerpakket Front Office van Front Office Technology volledig op Exchange gebaseerd en kwam Keyfile vorig jaar met een Exchange-versie van zijn werkstroompakket uit. Eastman Software is een wat grotere en kapitaalkrachtiger aanbieder dan Front Office Technology en Keyfile, en daarom interessant voor Microsoft om mee samen te werken. Dat verklaart de aanwezigheid van Microsoft-topman Ballmer bij de annoncering.
Eastman Software maakt deel uit van het Eastman Kodak-concern en is vorig jaar ontstaan uit de softwaretak van Wang dat voor 260 miljoen dollar werd gekocht. De onderneming is nog niet winstgevend. Door zich volledig op Windows NT en Exchange te richten, hoopt Bob Weiler een graantje te kunnen meepikken van het succes van Microsoft en dit jaar al winst te gaan maken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.