Commissie-Pieper zoekt brede breedbandnorm

Het Nederlands centrum van normalisatie NEN stelt een beleidscommissie in voor de ontwikkeling van een referentiemodel voor breedband. De commissie E-norm staat onder voorzitterschap van Roel Pieper.

Voor de eerste vergadering van 29 april zijn ondernemingen uitgenodigd die belang hebben bij de opzet van een 'transparante infrastructuur' voor het integrale aanbod van internettoegang, spraak en televisie, aldus projectleider E-norm Jelte Dijkstra van het NEN. Onder de genodigden bevinden zich het Ministerie van Economische Zaken, Cisco, KPN, Lucent Technologies, NDIX, het NOB, Samsung Electronics, Stratix Consulting, SURFnet, Tiscali, TNO, UPC Versatel en Xs4all.
De instelling van de commissie is het gevolg van het eindrapport van oktober 2004 van de Impulscommissie Breedband, een jaar geleden ingesteld door de minister van Economische Zaken. Dat rapport beveelt een 'Referentiemodel Breedband' aan. Dat moet de commissie-Pieper nu verder uitwerken.
"Bij het NEN verstaan we onder een referentiemodel een catalogus van normen met toelichting, opgesteld uit bestaande normen om daaruit een keuze te maken. Die keuze wordt dan zelf weer een standaard", aldus de toelichting van Dijkstra. Hij benadrukt overigens dat het de commissie-Pieper in zijn eerste vergadering vrij staat te bepalen wat onder het referentiemodel E-norm moet worden verstaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-22T00:00:00.000Z René Rippen