KPN pikt netwerk KLM af van Equant

Het contract met telecombedrijf KPN om de komende vijf jaar alle internationale netwerkverbindingen van KLM te leveren en te beheren, is zo goed als rond.

KPN zegt blij te zijn met de opdracht. "Het blijkt dat een regionale speler als KPN een beter aanbod heeft dan een wereldwijde speler als Equant, de uitbater van het wereldomspannende vliegveldennetwerk Sita", stelt Henjo Groenewegen, baas van KPN's internationale datanetwerk Euroringen. KLM is één van de initiatiefnemers van Sita en was vroeger een belangrijke aandeelhouder van Equant. Equant wil geen commentaar geven over de bijrol die het bedrijf in de nieuwe situatie krijgt.
Een woordvoerder van KLM stelt dat de overeenkomst officieel nog niet gesloten is, maar geeft toe dat de twee in een fase zijn beland waarin alleen nog de laatste puntjes op de i komen. Kostenbeheersing en standaardisatie zijn de belangrijkste drijfveren voor de uitbestedingsopdracht met een waarde van 75 miljoen dollar. KLM zegt op jaarbasis zeven miljoen euro te kunnen besparen.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.