Ook netwerk-beurs kampt met malaise

Dit artikel delen:

Grote bedrijven als IBM, Intel, Compaq, Microsoft, Cisco, Lucent en Avaya lieten zich niet zien op de Tine (The Inter Networking Event), die vorige week in de Amsterdamse RAI plaatsvond. Ook waren er minder bezoekers en standhouders dan voorgaande jaren. Wat zegt dit over de toekomst van de beurs?

Nederland is congresmoe", zegt Wim van Meerveld, werkzaam bij de RAI en één van de organisatoren van de beurs. Het congres 'Lessons from the valley', dat onderdeel uitmaakt van de beurs, trok minder bezoekers dan een jaar eerder. Dertig ondernemers kwamen af op het thema 'ondernemen in ict', met Roel Piepers en Vincent Everts als sprekers.
Ook het bezoekersaantal van de beurs zelf is lager dan voorgaande jaren. Van Meerveld wijt het verschil (23.086 dit jaar tegen 23.542 vorig jaar) aan het geschrapte carrière-evenement dat in voorgaande jaren voor een flink aantal scholieren en studenten zorgde. Volgens een enquête van de RAI onder bezoekers had 81 procent iets te zeggen over de ict-budgetten.

Opschuiven

Het aantal standhouders daalt. Dit jaar waren er 275 standhouders, tegen 350 vorig jaar. Een paar zochten onderdak bij andere standhouders. Ruim veertig haakten helemaal af. Tanja van den Krabben, werkzaam bij internetaanbieder Demon, zag de stand van haar bedrijf steeds verder de hal inschuiven. "We hebben drie keer een andere indeling gekregen van de hal waar onze stand zich in bevond. Op het laatst stonden we halverwege de hal met aan de ene kant een gapend gat. Gelukkig is iemand zo slim geweest om daar een schot voor te plaatsen."
Over gebrek aan aandacht had Demon niet te klagen. "Wij waren bijna de enige internetaanbieder op de beurs. Dat heeft ons veel waardevolle contacten opgeleverd", vervolgt Van den Krabben. Andere standhouders beamen dit en vertellen dat ze minder hoeven te vechten voor aandacht.
"Budgetten staan onder druk." Dat is de verklaring van Van Meerveld voor het geslonken aantal standhouders. Hij noemt Landis als schrijnend voorbeeld. Terwijl de stand nog in opbouw was, besloot het in financiële moeilijkheden geraakte bedrijf voortijdig in te pakken. Over de toekomst van de beurs maakt Van Meerveld zich niet druk. Van de voor volgend jaar geplande beurs is al 20 procent via voorinschrijving geboekt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.