Dutchtone wint geschil met KPN

KPN moet zijn zendmasten delen met concurrenten. Dit valt op te maken uit een uitspraak die toezichthouder Opta deed in een geschil tussen Dutchtone en KPN.

Aanbieder van mobiele telefonie Dutchtone vroeg om deze uitspraak, nadat het bedrijf zes maanden lang had geprobeerd de samenwerking met KPN gestalte te geven. De alliantie van France Telecom, ABN Amro en Rabobank wilde een zender plaatsen op de masten van KPN. Dit bespaart geld en voorkomt een wildgroei aan masten in Nederland. De samenwerking wilde niet vlotten, waarna Dutchtone bij Opta aanklopte.
De toezichthouder stelde de nieuwkomer in het gelijk. KPN moet vrij ruimte op een antenne-opstelpunt beschikbaar stellen aan concurrenten, tenzij de operator die ruimte binnen vier maanden nodig heeft. "We hebben geprobeerd in goed overleg een vlotte site sharing met KPN Telecom te regelen, maar we waren uiteindelijk gedwongen de stap naar de Opta te maken", reageert Jér�me Rémy, directeur van Dutchtone. "De uitspraak van Opta versnelt de uitbreiding van ons netwerk. Tot nu toe behandelde KPN 10 procent van de tweehonderd aanvragen die we medio 1998 hebben ingediend. Ook de andere telecomaanbieders zullen van de uitspraak profiteren. Verder verwachten we dat gemeenten tevreden zullen zijn met de uitspraak, die helpt bij het weren van onnodige en dubbele zendmasten."  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-16T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.