Stoppen Personalink slag in gezicht General Magic

Dit artikel delen:

ROTTERDAM - AT&T stopt de exploitatie van Personalink. Dit netwerk voor mobiele datacommunicatie slaat niet aan, wat vooral een slag in het gezicht is van General Magic. Deze joint-venture van ondermeer Philips, Sony, Apple en AT&T die software (Magic Cap en Telescript) ontwikkelde voor het intelligente berichtensysteem.

Personalink is het enige netwerk dat de software van General Magic op de markt brengt. PTT Telecom analyseerde de exclusieve software op verzoek van Philips, maar ziet tot op heden geen markt voor een geavanceerde datacomdienst. De markt tendeert momenteel steeds meer naar Internet-standaarden, ook voor mobiele datacommunicatie.
Volgens Philips, die de software in Europa moet verkopen, zou France Telecom eind vorig jaar ook met een mobiel netwerk op de markt komen op basis van Telescript en Magic Cap. Daar is tot op heden niets van terecht gekomen.

Terminals

Ondermeer Apple en Sony hebben kleine terminals op de markt gebracht voor het Personalink-systeem. Philips in Eindhoven zei vorig jaar dat ze 'de tweede fase' van het project zou ondersteunen met een eigen terminal, maar deze is tot op heden niet op de markt verschenen.
AT&T heeft zich wat datacommunicatie betreft grotendeels op Internet gericht. Ook General Magic maakte recentelijk bekend de Internet-normen voor communicatie op te nemen in de software. De vraag rijst wat dan nog de toegevoegde waarde van Magic Cap zal zijn. De onderneming heeft inmiddels een Windows-versie van het produkt op de markt gebracht, maar zonder veel succes.
General Magic, geleid door Marc Porat, heeft sinds zijn oprichting een verlies van 80 miljoen dollar moeten incasseren, waarvan 25 miljoen dollar in 1995. Het afgelopen jaar daalde de prijs van het aandeel van 26 tot 5 dollar. PO

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-12T00:00:00.000Z Peter Olsthorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.