Adsl-nieuws uit Nieuwland

Nu bewoners van de Amersfoortse nieuwbouwwijk Nieuwland sinds vorig jaar over breedband toegang tot internet via wifi-technologie beschikken, komt ook KPN over de brug met adsl of een variant daarop.

Accountmanager Walter Jansen van de internetaanbieder IT's Logic die Nieuwland via wifi op internet aansloot, voorspelde het destijds al: Als een gebied met wifi wordt ontsloten, dan passen KPN en het kabelbedrijf ter plaatse met spoed hun infrastructuur aan om daar ook breedband internet te kunnen leveren. Klachten van bewoners of gemeenten helpen niet. Wifi wel. Ook kabelbedrijf Casema biedt inmiddels breedband internet in de wijk aan.
KPN heeft bij de bouw van Nieuwland vier jaar terug glasvezel tot in de straat gelegd. In die tijd ging het telecombedrijf er nog van uit dat het aan de vooravond stond van een grootschalige uitrol van glasvezelaansluitingen rechtstreeks naar de huizen. Adsl-verbindingen lopen alleen over traditionele telefoonaansluitingen. Daar was de infrastructuur in Nieuwland alleen niet geschikt voor. Een woordvoerder van KPN bevestigt dat bewoners van Nieuwland na de zomer toegang krijgen tot breedbandinternet. Of dat via adsl gebeurt of via de opvolger daarvan vdsl (very high bit rate dsl) wil het concern pas over zes weken kwijt. Voor deze laatste variant is glasvezel tot in de straat een belangrijke vereiste.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.