Kosten besparen door netwerksimulatie

VEENENDAAL - Computernetwerken groeien als kool. Jaarlijks neemt het aantal knooppunten toe met 40 procent en het aantal lan-segmenten groeit met zo'n 30 procent. Goede instrumenten om vooraf te bepalen hoe een netwerk zich zal gedragen zijn nog maar nauwelijks voorhanden.Het Veenendaalse bedrijf NRCC (Network Resource Consultants and Company) is onlangs opgericht om met behulp van simulatiesoftware audits op bestaande netwerken uit te voeren en de capaciteit van geplande netwerken door te rekenen.

Ed Stumpel, directeur van het bedrijf, verwacht een goede toekomst voor zijn consultancy-activiteiten. "Er wordt veel geld geïnvesteerd in communicatie-infrastructuur. Het optimaliseren van netwerken is nu vaak nog natte vingerwerk. Het is logisch dat er dan ook behoefte bestaat aan instrumenten waarmee kan worden nagegaan of netwerken hun pretenties waar maken. Dat kan achteraf, maar ook vooraf op basis van een voorgenomen netwerkplan."
Netwerken worden volgens Stumpel nu vaak voor de zekerheid overgedimensioneerd. "Een dure oplossing om maar genoeg bandbreedte te hebben." Dat kan subtieler, aldus Stumpel, met behulp van simulatie.
De software die NRCC hiervoor gebruikt is onder andere het pakket Bones van het Amerikaanse bedrijf Cadence Design Systems. De software is onafhankelijk in de zin dat het specificaties bevat van alle toonaangevende hardware- en softwareleveranciers.
NRCC is onderdeel van de Dulcinea-groep, waar ook netwerkleveranciers Impact en Cray Communications toe behoren. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-05T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.