Internet-telefonie in Europa voor 1999

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse telecombedrijf Qwest hoopt nu het Eunet heeft overgenomen voor het eind van het jaar Internet-telefonie in Europa te introduceren.

Dit zei directeur van Qwest International Reynaldo Ortiz in zijn toelichting op de overname van Internet-dienstverlener Eunet. Qwest heeft op Internet Protocol gebaseerde telefonie al in zeven Amerikaanse steden geïntroduceerd. Volgens Ortiz doet de kwaliteit hiervan niet onder voor het traditionele telefoonverkeer. De directeur verwacht wel een enorme daling van de tarieven. De snelheid van introductie hangt af van de Europese Commissie. Dit instituut staat voorlopig alleen experimenten met Internet-telefonie toe.

Bandbreedte

Qwest zal ongeveer 315 miljoen gulden betalen voor het in Amsterdam gevestigde Eunet. De Amerikanen hebben middels de koop een entree verworven op de Europese markt, die volgens Ortiz enorm zal groeien. Topman Wim Vink van Eunet zegt dat de groei van de bandbreedte centraal staat in de strategie van de nieuwe onderneming. "Elk kwartaal zullen we de bandbreedte verdubbelen." Volgens Ortiz is het slechts een kwestie van tijd voordat het netwerk in Europa dezelfde capaciteit zal hebben als in Amerika.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-03T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.