Redelijke groei datadiensten in Nederland

De stijging van de omzet uit mobiele data is te gering om de stagnerende omzet van mobiele telefonieaanbieders in Nederland een impuls te geven. Belangrijke oorzaak is de recente prijsdaling van sms-berichten.

Dit meldt onderzoeksbureau TelecomPaper in een recent onderzoek. Het bedrijf verwacht dat de omzet in de mobiele telefonie dit jaar in Nederland op 5,8 miljard euro uitkomt. Volgend jaar komt daar hooguit honderd miljoen euro bij. In dat jaar zal de omzet uit mobiele data voor het eerst rond de één miljard euro bedragen. Dat is 16 procent van de totale omzet. Het is een redelijke stijging ten opzichte van dit jaar, waarbij 13,4 procent van de omzet uit mobiele data komt.
De groei van mobiele datadiensten zet weinig zoden aan de dijk doordat de tarieven voor sms-berichten vorig jaar een flinke knauw hebben gekregen door concurrentie, aldus TelecomPaper. De vraag naar mobiel internet stijgt flink, maar kan deze prijsdruk van sms niet volledig compenseren. De algehele omzet in de mobiele-telecommarkt staat onder druk omdat belbedrijven onder druk van toezichthouder Opta en mededingingsautoriteit NMa de tarieven van vast naar mobiel hebben moeten verlagen. Daarnaast is er forse prijsdruk in de bedrijvenmarkt, waar aanbieders elkaar al langere tijd de loef proberen af te steken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-08T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.