Internoc met Gensys op zoek naar klanten

Dit artikel delen:

Het Hoofddorpse bedrijf Internoc, dat netwerken van klanten op afstand beheert, heeft een marketingovereenkomst gesloten met Gensys. Dit bedrijf levert een zelf ontwikkelde system management tool. Het platformonafhankelijke produkt bewaakt en analyseert de automatisering van mainframe tot aan de werkplek.

Joop Bontjes, algemeen directeur van Gensys: "Wij kunnen niet voorzien in het werkplekbeheer. Nu we een overeenkomst hebben met Internoc, hoeven we niet meer 'nee' te zeggen tegen een klant die daarnaar vraagt. Andersom werkt het ook." Als de ene partner een klant regelt voor de ander, staat daar een bedrag tegenover van 5 tot 10 procent van de contractwaarde.
Zowel Internoc als Gensys richt zich op het middensegment van de markt. Rolf de Witt Huberts, president en ceo van Internoc: "Heel grote bedrijven zullen zelf een network operating center (noc) bouwen. Heel kleine zijn voor ons commercieel niet interessant. Voor de middenmarkt is de pijn van het netwerkbeheer het grootst." Joop Bontjes vult aan: "Het is een trend in de markt dat vooral het middensegment baat heeft bij dit soort tools. Er ontstaat een volumemarkt." Internoc voert ook gesprekken over samenwerking met ondermeer Novell, Dell en Compaq.
Internoc is zeven maanden geleden met de bouw van het network operating center begonnen. In december vorig jaar werd de techniek opgeleverd. De acceptatie door Internoc geschiedde midden februari van dit jaar. De dienstverlening van het bedrijf bestaat uit het bewaken van het netwerk alsmede het signaleren, oplossen en voorkomen van problemen. Alles op afstand. Ook distribueert het op verzoek software en verzorgt het inventory management (het bijhouden van locatie en gebruik van apparatuur). Inmiddels lopen drie testen van driehonderd werkplekken elk. Van een daadwerkelijke klant is nog geen sprake. De National Freight Company is een van de bedrijven waar nu een test loopt. Volgens een door Internoc uitgevoerd marktonderzoek zijn hun potentiële klanten vooral te vinden in twee categorieën organisaties. Ten eerste zijn dat geografisch zeer verspreide bedrijven met veel logistieke procedures bijvoorbeeld, ten tweede lagere overheden. De beide andere bedrijven die nu een test doen met Internoc behoren tot de eerste soort. YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.