Druk op Nortel neemt toe

Uitblijvende orders zouden Nortel Networks tot vergaande maatregelen kunnen dwingen. De speculaties rond de Canadese producent van netwerkapparatuur nemen een hoge vlucht.

Analisten en de pers denken hardop hoe de consolidatie onder telecomproducenten verder zal verlopen. Analisten verklaarden vorige week tegenover Reuters dat een combinatie van de draadloze infrastructuurtak van Nortel met die van Motorola heel goed mogelijk is. Het tijdschrift Businessweek had dit verhaal in de wereld geholpen. Door het bedrijfsonderdeel van Motorola op te kopen zou Nortel zijn mobiele tak kunnen verzelfstandigen. Het concern wil niet reageren op deze speculatie.
Daarnaast rekende de Amerikaanse beursanalist John Wilson, die werkt voor RBC Capital, voor dat de kosten van het concern nog steeds niet in balans zijn met de inkomsten. Hij achtte een nieuwe ontslagronde, waarbij tussen de vijf- en tienduizend werknemers moeten afvloeien, een noodzakelijke maatregel. Vorig jaar heeft Nortel zijn personeelsbestand al bijna gehalveerd. Bij deze operatie verloren 47 duizend werknemers hun baan.
Ook het gerucht over de nieuwe ontslagronde wil Nortel niet bevestigen. Wel geeft de woordvoerder aan dat het concern de eerste banenreductie in Europa nog steeds niet heeft afgerond. Dit komt door strikte ontslagprocedures in sommige Europese landen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.