Novell en Netscape slaan handen ineen

Bouwer van browser geeft netwerkleverancier broodnodige ruimte

Netscape en Novell zetten samen de joint venture Novonyx op. Dit bedrijf moet de bundeling tussen Suitespot en Intranetware tot stand brengen. Deze gezamenlijke marketing- en verkooporganisatie zal eind van dit jaar ongeveer honderd man sterk zijn.

Netscape heeft een grote slag geslagen nu het gebruik kan maken van het grote klantenarsenaal van Novell. Hiermee heeft het bedrijf in één klap een voet tussen de deur gekregen bij middelgrote en grote ondernemingen.
Novell weet zich verzekerd van een nauwe samenwerking met het lieverdje van het Internet. In de marketing zal Novell dankbaar gebruik maken van het positieve beeld dat Netscape geniet. Daarnaast gaat Netscape aan de slag met de Novell Directory Service, een van de kroonjuwelen van het bedrijf.
Jim Barksdale zei tijdens een telefonische persconferentie over de oprichting van Novonyx dat het aantal Netware/Intranetware-netwerken op dit moment groter is dan wat er draait op Unix en NT. We hebben Novonyx opgericht om onze produkten op elkaar af te stemmen en de 60 miljoen klanten van Novell van dienst te zijn."
Hoeveel geld beide bedrijven in hun gemeenschappelijke onderneming steken wilden ze niet bekendmaken. Marengi: "Het is een niet-beursgenoteerde onderneming, waarvan we geen cijfers geven. Wel kan in zeggen dat er aan het einde van dit jaar rond de honderd mensen bij Novonyx zullen werken."
Namens Novell zei hij dat Netscape voor hem een 'creator of space' is. Waarmee hij aangeeft dat Novell last heeft van het imago als zou het bedrijf niet van het Internet-tijdperk zijn. De gezamenlijke plannen geven Novell de ruimte die het bedrijf op de Internet-markt zoekt, zo verwacht Marengi.
De gedachte dat Novell er nauwelijks in slaagt nieuwe klanten aan te trekken, weersprak hij met de mededeling dat het afgelopen jaar 650.000 nieuwe Intranetware-netwerken werden verkocht.

Nederland

In de Novonyx vestiging in Utah zullen de gezamenlijke marketing- en verkoopactiviteiten worden gebundeld. In eerste instantie gaat het om het aanbieden van de softwarebundel Suitespot van Netscape voor Intranetware-gebruikers. Netscape zal daarbij de softwarecode leveren voor Suitspot en Fasttrack.
Er zullen geen aparte landenorganisaties voor Novonyx worden opgezet. Wel zullen beide bedrijven op lokaal niveau nauwer gaan samenwerken. Wat dit voor de Nederlandse markt betekent was ook voor Novell Benelux nog niet duidelijk.
Zowel Novell als Netscape benadrukt dat elk van beide bedrijven verantwoordelijk blijft voor het verder ontwikkelen van nieuwe produkten. "Novonyx speelt hierin geen rol", aldus Marengi en Barksdale.
De eerste produkten die gezamenlijk aan de man worden gebracht, zijn: Netscape Enterprise Server en Fasttrack Server, beide voor Intranetware. Als opleverdatum wordt het najaar van 1997 aangehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Mark Plekker