Beurswaakhond bijt 3Com

Netwerkgigant 3Com is door de Amerikaanse Securities Exchange Committee stevig op de vingers getikt. Het bedrijf heeft volgens de machtige waakhond van de Amerikaanse beurzen onterecht grote bedragen aan goodwill en verliezen afgeschreven.

Het gaat om een bedrag van maar liefst honderd miljoen dollar. Een en ander heeft zich vorig jaar afgespeeld na de overname van US Robotics door 3Com. De praktijk van forse afschrijvingen na een overname wordt vaak toegepast om zich mooi te maken voor beleggers.
Volgens de vorige week door 3Com vrijgegeven documenten blijkt dat het bedrijf allerlei bedragen afschreef voor zaken die niet hebben plaatsgevonden. Er werd bijvoorbeeld 61 miljoen dollar in rekening gebracht voor de omschakeling van oude 33k6 modems naar 56k modemtechnologie. US Robotics had klanten een gratis update beloofd als ze een 33k6 modem kochten. De kosten van deze omruilactie vielen uiteindelijk 61 miljoen dollar lager uit dan verwacht.
Verder heeft 3Com ruim 25 miljoen te veel gerekend voor het samenvoegen van verschillende bedrijfsonderdelen van US Robotics en het moederbedrijf. Tenslotte werd 21 miljoen goodwill afgeboekt die al eerder door US Robotics was afgeschreven: ook dat is verboden.  AM
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.