Telecommunicatie welkom op Internetworking '96

AMSTERDAM - De beurs Internetworking '96 die van 16 tot en met 18 april in de Amsterdamse Rai wordt gehouden, krijgt dit jaar een breder aanbod. Viel bij vorige versies van de beurs de nadruk sterk op leveranciers van netwerkoplossingen, dit jaar hebben zich ook veel telecommunicatie-leveranciers ingeschreven. Deze zullen hun netwerk- en telecommunicatie-diensten en de integratie daarvan exposeren. Dit zei beursorganisator Ernst Fuld, directeur van Lanmasters, tijdens een presentatie van de nieuwe opzet.

Nieuwe thema's zijn datacommunicatie-oplossingen, de toegang tot Internet en de toegang tot een netwerk vanaf een andere plaats (remote lan access), lan-to-lan verbindingen en telefonie-produkten.
Door verbreding van het aanbod verandert het accent in het bezoekersprofiel naar een bredere groep. Van een verticale, niche-georiënteerde vakbeurs die zich vooral richt op netwerk- en systeembeheerders wil de voormalige Lanworld nu ook algemeen management aantrekken. Ook de beginnende gebruiker die niet geïnteresseerd is in techniek, komt straks op de beurs.
Deze trend zette zich vorig jaar al in, toen de beurstitels Eurocomm en Mobile Networking werden toegevoegd.

Veranderende voorkeuren

Centraal tijdens de beurs staan het aanleggen en het aan elkaar koppelen van informatie- en telecommunicatie-netwerken. Verder komt er veel aandacht voor videoconferencing. PTT Telecom bouwt haar stand rond het thema 'It's a Virtual World'. Beursorganisator Fuld probeert zo goed mogelijk in te spelen op de veranderende voorkeuren van het publiek. Vorig jaar bleek de belangstelling weer aanzienlijk te zijn verschoven.
In 1995 bestond de meeste interesse voor netwerk-management (46 procent), gevolgd door internetworking-produkten (30 procent), Isdn (27 procent) en multimedia (17 procent). In 1994 stond netwerk-management eveneens aan de kop, maar met een veel hoger percentage (60 procent). Daarna kwamen CD-Rom (30 procent), netwerkkaarten (28 procent) en bridges/gateways/routers (28 procent). In 1993 scoorde netwerk-management 60 procent, gevolgd door besturingssystemen (34 procent), koppelingssystemen (30 procent) en netwerkkaarten (30 procent).
Lanmasters verwacht dit jaar zo'n 13.000 bezoekers. Daar komen nog ongeveer 2000 bezoekers van het European Oracle User Group Event bij, die gratis toegang tot de beurs zullen krijgen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-29T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.