Vecai-voorzitter waarschuwt leden

Dit artikel delen:

De kabelexploitanten moeten zich niet overhaast in allerlei avonturen storten. Deze bedrijven doen er verstandig aan kennis en ervaring op te bouwen voordat ze fors in bijvoorbeeld kabeltelefonie investeren.

De voorzitter van de Vecai (kabelbedrijven), Van de Wouw, waarschuwt zijn leden voor overmoed. In Prospekt, het huisorgaan van de energiemaatschappij Eneco, zegt hij: "Op het moment dat je diensten gaat aanbieden, moet je je realiseren dat je dat in concurrentie doet met mensen die daar al veel langer mee bezig zijn. En als je steeds door je knieën zakt, ben je verder terug bij af."
Volgens Van de Wouw biedt de kabelinfrastructuur aan de exploitanten voorlopig de beste kansen. Diensten kunnen daar geleidelijk aan bij komen. De kabelbedrijven zullen op den duur een totaalpakket bieden.

Verdeeldheid

De Vecai-voorzitter geeft toe dat binnen zijn vereniging nogal wat verdeeldheid heeft geheerst. Het ontbrak vaak aan een gezamenlijke lijn. Individuele leden lieten soms andere geluiden horen dan de Vecai. De belangenbehartiging kon ook stukken beter.
De laatste tijd is er veel ten goede veranderd. De grote kabelexploitanten hebben een grotere invloed gekregen. Casema, Castel, Eneco, A2000, Telekabel en Pnem Teleservices hebben een aparte positie die hen meer macht geeft. De Vecai wil in een eerder stadium dan voorheen gebruikelijk was, haar stem richting politiek Den Haag laten horen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Correspondent