Videovergaderen met behulp van intranet

Picturetel kondigde op de Cebit een videoconferentiesysteem aan voor op het bureau, waarmee videocommunicatie in intranetten en in lan's mogelijk zal zijn. Het nieuwe systeem Livelan is compatibel met de lan-videoconferentiestandaard H.323.

Onderdeel van Livelan is de eveneens nieuwe Livegateway, waarmee videoconferenties uit een lokaal netwerk ook mogelijk zijn in combinatie met video-communicatiesystemen die op Isdn zijn gebaseerd. Een ander onderdeel van Livelan is Livemanager, software om het videovergaderen in een client/server-omgeving goed te laten verlopen. Deze software maakt de controle op de behoefte aan bandbreedte in het lan-segment mogelijk.
Tot voor kort ontbrak het aan een standaard voor lan-videoconferenties. Omdat het net snel overbelast raakte, was de geluids- en beeldkwaliteit dikwijls onvoldoende. Met deze nieuwe produkten wordt dezelfde video- en audiokwaliteit gegarandeerd als bij de huidige Isdn-systemen. Bovendien biedt Livelan de mogelijkheid om gezamenlijk aan documenten te werken.
Picturetel is met een marktaandeel van 57 procent nog steeds de grootste aanbieder van videoconferencing. Intel probeert met Proshare een deel van de markt naar zich toe te trekken. Corelvideo heeft een analoog systeem voor desktop-videoconferenties, dat minder bandbreedte nodig heeft en goedkoper is. Verder probeert ook Sony iets op het gebied van videoconferencing te betekenen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-21T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.