Gebruikersinterface van Windows 95 onderdeel NT

AMSTERDAM - Vooruitlopend op het Internetworking Event 96 (vanaf 16 tot en met 18 april in de Amsterdamse Rai) introduceert Microsoft een aantal nieuwe produkten op het Windows-front. Een van de noviteiten is versie 4.0 van NT, dat dan met de gebruikersinterface van Windows 95 te zien zal zijn.

De nieuwe versie beschikt ondermeer over een uitgebreide driver-bibliotheek, een NetWare 4.1 NDS client, en de 286-emulator voor op Risc gebaseerde systemen is opgewaardeerd naar een 486-uitvoering. Overigens blijft de emulatie om compatibiliteitsredenen 16 bits. De integratie van de onderdelen User en GDI in de Kernel zouden prestatieverbetering tot gevolg hebben voor grafische intensieve applicaties. Standaard wordt Internet Explorer 2.0 bij het pakket geleverd en is het besturingssysteem voorzien van een exchange client.
Ook NT server 4.0 komt met de gebruikersinterface van Windows 95 en als uitbreiding is ondermeer Internet Server Api (Isapi) toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om dynamisch met actuele informatie op http-verzoeken te reageren in plaats van statische Html-pagina's door te geven. Verder zijn routing-mogelijkheden ingebouwd die multiprotocollaire lan-to-lan-koppelingen mogelijk maken zonder een fysieke router toe te passen. Daarnaast ondersteunt het produkt Network Ole en zijn de prestaties bij print-opdrachten en bestandsafhandeling verbeterd.
Andere noviteiten zijn Back Office 2.0, Exchange (dat MS-Mail gaat vervangen) en Microsoft Office met Internet Assistant. Bij laatstgenoemde pakket zit tot 1 juli als extraatje een Isdn-aanbod van PTT Telecom en een tijdelijk Internet-account bij Planet Internet.

Internet Information Server

Wie op basis van een NT-server een Internet-server wil installeren kan nu gebruik maken van Internet Information Server (IIS). Het produkt sluit naadloos aan op Isapi in NT-server 4.0 en biedt www, FTP en Gopher services. Internet Information Server is bedoeld om gebruikers die via het Net een NT server benaderen, bijvoorbeeld via een Odbc-koppeling in een database te laten kijken of via SQL een query op de data los te laten. Daarvoor is een Database Connector-module in de Internet Information Server opgenomen en is een ongelimiteerde gebruikersuitvoering van SQL Server beschikbaar. IIS draait sinds juni vorig jaar als test op www.microsoft.com.
Microsoft Internet Information Server is gratis van het Web te plukken. Het is ook verkrijgbaar bij de bestaande verkoopadressen, maar dan moet er voor de CD-Rom plus documentatie 150 gulden betaald worden. HD

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-22T00:00:00.000Z Hans Doorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.