3Com wil weer hogerop

Twee jaar geleden zei 3Com het hogere segment vaarwel. Op de Cebit kondigde het zijn rentree aan, met een switch die, dankzij nieuwe software, met andere, gelijkaardige switches opereert als ware ze alle samen één switch.

Eind maart 2000 zei de toenmalige directeur van 3Com Benelux, Bert van der Zwan, dat de onderneming zich meer zou richten op het midden- en kleinbedrijf. Spullen voor grote, complexe netwerken zou zijn bedrijf niet meer maken. 3Com had het een paar jaar geprobeerd, maar kreeg volgens Van der Zwan geen poot aan de grond op de markt waar Cisco, Nortel en Lucent de toon aangeven.
"Dat is dan destijds verkeerd overgebracht", zegt de huidige directeur Dirk Bosmans nu. "We zijn eigenlijk nooit uit die bedrijfsmarkt geweest", verklaart Bosmans tijdens de persconferentie op de Cebit waar het bedrijf nieuwe switches voor de kern van het netwerk lanceerde.

Meegroeien

Bijzonder aan deze apparatuur is de software: XRN (eXpandable Resilient Networking) die ervoor zorgt dat meerdere fysieke switches kunnen opereren als ware zij één switch. Het is volgens 3Com hierdoor niet meer nodig meteen een groot chassis te kopen; de apparatuur kan meegroeien met het netwerk. Een bijkomend voordeel is dat meerdere switches dankzij XRN te beheren zijn via één interface, hetgeen de kosten drukt. De software komt in de tweede helft van dit jaar beschikbaar en wordt in eerste instantie ingebakken in de 4060-switch. Later volgen andere modellen. De software is ook te gebruiken in de oudere serie 4900-switches via een opwaardering. "Met XRN onderscheiden wij ons van andere switch-leveranciers. We zullen er dus veel nadruk op leggen", zegt Bosmans.
Hij vertelt ook zich te willen richten op de verticale markten onderwijs, gezondheidszorg en overheid. "We onderzoeken nog hoe we dat precies gaan doen. Met partners binnen de onderwijsmarkt hebben we al een programma opgesteld."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.