Intelligente schakelaars regelen verkeer

Extreem netwerken

Dit artikel delen:

Nu de behoefte aan bandbreedte van netwerken explosief toeneemt, is het van wezenlijk belang dat een netwerk intelligent is. Met het gebruik van slimme schakelaars kan een systeembeheerder de voorrang regelen tussen bestanden die over het netwerk flitsen. Dankzij deze aanpak is het dure uitbreiden van de bandbreedte niet nodig.

Het vijf jaar geleden opgerichte Extreme Networks ontwikkelt schakelaars die ervoor zorgen dat er geen 'oorlog' komt tussen stem- en dataverkeer. De schakelaars zijn gebaseerd op de 26-jaar oude Ethernet-techniek. Oprichter Gordon Stitt legt uit waarom zijn bedrijf producten ontwikkelt die gebaseerd zijn op deze techniek. "Ethernet is volledig uitontwikkeld, het is goedkoop en het is bij veel bedrijven geïnstalleerd. Wij hebben de afgelopen jaren schakelaars gemaakt voor het koppelen van dit netwerk aan andere netwerken."
Bart Tillman, marketing directeur van Extreme Networks Europa, licht toe. "Met de technieken voor het aangeven van prioriteiten kan een systeembeheerder aangeven welke bestanden voorrang hebben Nodig hiervoor is een intelligent systeem dat zelf in staat is af te wegen welk verkeer kan wachten en welke datacommunicatie absoluut snel door moet."
Hij legt er de nadruk op dat intelligentie alleen nodig is als verschillende bestanden om voorrang strijden. "Wanneer een netwerk geen piekbelasting heeft, is het onzin om verschillende soorten verkeer elk hun eigen prioriteit te geven, want dan is er bandbreedte genoeg "
Tillman legt uit waarom er nu behoefte is aan oplossingen om netwerken sneller te maken. "De integratie tussen traditioneel telefonieverkeer en datacommunicatie gaat steeds verder. Bovendien leiden internettoepassingen tot piekbelastingen die vragen om flexibele bandbreedte."

Overal

Om het mogelijk te maken dat Ethernet overal bereikbaar is, nam Extreme Networks begin dit jaar Optranet over, een ontwikkelaar van breedband diensten voor internet. Op basis van de techniek van Optranet ontwikkelde Extreme Networks onder andere Vdsl-modules die toegang geven tot verschillende soorten netwerken.
Voor het gemeentelijk havenbedrijf van Rotterdam legde Extreme Networks begin dit jaar een nieuwe infrastructuur aan. Het havenbedrijf betrok in januari een nieuw pand van twintig verdiepingen op de Kop van Zuid. De techniek van Extreme Networks werd gekozen uit drie leveranciers, omdat het bedrijf de enige was die een volledige 'laag 3' schakelaar kon leveren. De werkplekken worden aangesloten op een netwerk met een snelheid van 100 Mbit per seconde.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.