Nieuwe switches van Cisco en Ipsilon

Ipsilon Networks komt eind dit jaar met een switch voor de Internet-transmissiemarkt. Het kleine bedrijf lanceerde vorig de revolutionaire IP switching-technologie, routers die een aanzienlijk hoger prijs/prestatie-niveau kennen dan vergelijkbare produkten van router-marktleider Cisco.

Deze laatste reageerde met de introductie van een nieuwe softwarematige techniek die Tag-switching wordt genoemd en waarmee prestaties van de bestaande routers opgevoerd zouden kunnen worden. Cisco kondigt nu ook de introductie van nieuwe router-topmodellen aan die van Tag-swithing gebruik maken.
Ipsilon is een startend bedrijf dat tot nu toe nog geen winst heeft behaald. Eind dit jaar zullen de boeken in zwarte cijfers geschreven kunnen worden aldus de Ipsilon-directie. IP switching maakt gebruik van atm-hardware, maar zonder ingewikkelde routersoftware zoals nodig voor de conversie naar verschillende netwerkprotocollen. Dergelijke routersoftware is overbodig voor het schakelen van IP-pakketten over het Internet. Hierbij is immers gebruik gemaakt van slechts één protocol: IP. Dit maakt conversie niet noodzakelijk. Deze 'minder-is-meer'-aanpak levert switches met een hogere performance tegen lagere prijzen.
Inmiddels heeft Ipsilons technologie navolging gekregen. Ascend, Madge Networks en MRV Communications komen met IP-switches op de markt. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Ad Mulder