Philips' CD-I lokt publiek het Net op

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Met het nieuwe CD-I Internet-pakket (zie Computable week 8, pagina 16) hoopt Philips de informatiesnelweg binnen het bereik te brengen van het grote publiek. Voor het eerst kan iedereen vanuit de huiskamer Internet op, zonder dat hiervoor een PC nodig is. Een telefoon en een televisie, in combinatie met een CD-I-speler en het eerdergenoemde pakket volstaan.

Samen met het Nederlandse softwarehuis Boys Interactive is speciale programmatuur ontwikkeld. Volgens Philips moeten mensen die geen enkele kennis van computers hebben, hiermee zonder enige moeite Internet op kunnen gaan. Toegang wordt verkregen door eenvoudig op het logo van een voorgeselecteerde site te klikken. Een andere manier is met het on-screen toetsenbord een adres in te toetsen. Alle standaard-afkortingen zijn voorgeprogrammeerd op het CD-I-plaatje waarop de software zit. Favoriete 'sites' kunnen in het geheugen van de speler worden opgeslagen.

Beperkt geheugen

Het geheugen is beperkt tot twintig bookmark-tekens. Online is echter meer geheugen beschikbaar. Internet-servers kunnen voldoen aan de behoefte tot meer geheugen. CD-I-Internet via de tv ondersteunt alle drie de hoofdfuncties van Internet, namelijk het 'world wide web', e-mail en nieuwsgroepen. Het is mogelijk elektronische post te versturen over de gehele wereld, hoewel het pakket voornamelijk bedoeld is voor amusement. Het geheugen kan maximaal tien gelezen e-mail berichten opslaan. Volgens Martien Verdeuzeldonk, marketing manager van Philips Media Benelux, is dat voldoende voor de consument. Ook hier geldt weer dat desgewenst online meer geheugen beschikbaar kan worden gesteld. Voor de actieve gebruiker van e-mail is een klein toetsenbord in ontwikkeling, dat binnenkort op de markt zal worden gebracht. Bovendien werkt Philips aan de mogelijkheid ook CD-Rom-spelers geschikt te maken voor Internet-gebruik. Tenslotte komt er een eenvoudige netwerk-terminal, maar in welke fase van ontwikkeling dit apparaat zich bevindt is nog onduidelijk. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.