Intel koopt zich in op netwerkmarkt

Intel heeft voor 2,2 miljard dollar in aandelen de chipfabrikant Level One Communications overgenomen. De belangrijkste producent van PC-processoren verstevigt daarmee zijn positie in de snelgroeiende markt van chips voor netwerkapparatuur.

Dit is voor Intel de eerste overname die het betaalt met eigen aandelen. Het is tevens de grootste overname uit de geschiedenis van de bekende processorproducent. Hiermee rondt Intel een offensief af in de richting van netwerkproducten, waaronder netwerkkaarten, moederborden, en andere apparaten voor huishoudens en bedrijven. Level One fabriceert halfgeleiders voor telecom- en datanetwerken. Het bedrijf ontwikkelt chips voor 'gemengde signalen', waarin analoge en digitale technologie gecombineerd wordt. Die chips worden toegepast in lokale (lan's) en wereldwijde netwerken (wan's).

Kroonjuwelen

Intel is erg blij met de overname: "We zijn klein in de netwerkwereld en doen vandaag de dag niet mee in die markt. Dat is de reden van deze overname", aldus Mark Christensen, vice-president van Intel. Analist Ashok Kumar van marktonderzoeksbureau Piper Jaffray vindt de overname een verstandige zet van Intel. "Chips zijn nog steeds de kroonjuwelen van de onderneming", en dan met name processoren voor servers en zware werkstations. "Maar zonder extra bandbreedte is het nogal moeilijk klanten aan te trekken voor deze profijtelijke markt van zware chips".  JB/RRN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker