3Com dirigeert netwerkverkeer

Netwerkfirma 3Com heeft vorige week zijn plannen gepresenteerd voor een bedrijfsbreed systeem dat netwerkverkeer dirigeert op basis van beleidsprioriteiten. De fabrikant stelt dat dit het eerste netwerk in zijn soort is voor zowel Ethernet- als hybride Ethernet- en ATM-omgevingen. In het eerste en tweede kwartaal van dit jaar worden alle 3Com-producten uitgerust met deze intelligentie.

3Com levert in het derde kwartaal onder de naam Transcendware een beheer-applicatie voor het gehele netwerk. Daarnaast voorziet het bedrijf ook in software-drivers voor netwerk-interfacekaarten (nic's) van andere producenten. 3Coms nieuwe verkeerssysteem belooft beter gebruik te maken van bestaande netwerken. Beheerders kunnen hiermee richtlijnen opstellen die automatisch prioriteiten toekennen aan het dataverkeer van bepaalde applicaties. Het 'intelligente' netwerk let hierbij ook op de gevoeligheid van de software voor vertragingen en de vereisten voor bandbreedte.

Behoefte

Frank Fuller, directeur bij 3Com, meent dat veel bedrijven hun netwerkbehoeften onderschatten. "De meeste organisaties gebruiken twintig tot tachtig applicaties op hun netwerk. Zeker een kwart van die toepassingen valt uiteen in twee categorieën: multimedia - en dus gevoelig voor vertragingen - en bedrijfskritisch - en daardoor ook breedbandig. De implementatie van het nieuwe netwerksysteem van zijn bedrijf zou binnen een uur rond zijn. "Terwijl automatiseerders op dit moment die hoeveelheid tijd dagelijks kwijt zijn aan het bewaken van de netwerkprestaties", aldus Fuller.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.