Versatel bundelt internet-activiteiten

Dit artikel delen:

Versatel Telecom brengt zijn Internet-activiteiten onderin een aparte divisie. Deze komt onder leiding van een nieuw benoemde directie. Met de stap wil Versatel de krachten bundelen die het al heeft op het gebied van inhoud, mogelijkheden voor elektronische handel en de ontwikkeling van applicaties.

Tot de Internetactiviteiten rekent Versatel Zon, Vuurwerk, CS Net en Itinera. Zon is een van de grootste Internetaanbieders van Nederland met ruim vierhonderdduizend gebruikers. Vuurwerk is volgens Versatel marktleider in Nederland waar het gaat om web-hosting voor de klein-zakelijke markt. Het bedrijf heeft ruim twaalfduizend klanten voor web-hosting en 35 duizend voor de registratie van een domeinnaam. CS Net biedt ondersteuning aan bedrijven die via Internet willen handelen. Itinera is in België zowel isp (internet service provider) als web-host.
Om leiding te geven aan de gebundelde Internetactiviteiten heeft Versatel een greep gedaan in het personeelsbestand van Uunet, onderdeel van MCI Worldcom. Vier mensen stappen over om topposities te bekleden in de nieuwe divisie.
Gary Mesch, topman van Versatel, is blij met de komst van de vier. Hij is ervan overtuigd dat door 'het groeperen van de activiteiten in een aparte divisie' de dochteronderneming zich zal ontwikkelen tot een belangrijke speler in Europa. "Ook zullen we wellicht een aparte beursgang van deze divisie overwegen, om zo waardevol kapitaal te creëren voor mogelijke Internetacquisities en om waarde voor onze aandeelhouders los te maken."  TK

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Ted Konings