Isdn ook voor de consument

Dit artikel delen:

DEN HAAG - PTT Telecom streeft er naar eind dit jaar 100.000 Isdn-aansluitingen te hebben verkocht. Dat is bijna een vervijfvoudiging vergeleken met het huidige aantal van 22.000. Daarbij wordt niet alleen op de zakelijke klant, maar ook op de consument gemikt. Om het streefgetal te bereiken is een grote promotiecampagne in voorbereiding. Onder de naam 'Megaschop' wordt een breed programma van activiteiten gestart.

PTT Telecom is van plan daarmee binnenkort ook particuliere klanten actief te gaan benaderen. Die moeten straks 10 à 15 procent van de markt uitmaken, zo meldt het KPN Nieuwsblad. Isdn is vooral geschikt voor particulieren die veel op Internet rondneuzen.
Speciaal voor deze groep wordt er een gunstig geprijsd Internet-pakket geboden waarin een Isdn-kaart voor de PC is opgenomen. Een modem is dan niet meer nodig. De PTT wil een Isdn-aansluiting straks goedkoper maken dan twee traditionele telefoonlijnen.
Vanuit de gebruiker gezien is Isdn een stopcontact met twee kanalen, waardoor verschillende toepassingen parallel kunnen werken. Naast het uitvoeren van een betalingstransactie kan gelijktijdig een telefoongesprek worden gevoerd. Een probleem is nog dat Isdn nogal wat service vereist. Als er maar even iets verkeerd is geprogrammeerd, werkt de toepassing niet. De PTT is zich daar goed van bewust. De Helpdesk is gereed gemaakt voor de te verwachten stroom van aansluitingen en de problemen die daarmee in het begin gepaard gaan. Om met Isdn ook het grote publiek te bereiken zullen de Primafoon-winkels worden ingeschakeld. De verkopers krijgen hiervoor extra training. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-08T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.