Alcatel brengt lichte Internet-telefoon

Dit artikel delen:

Telecombedrijf Alcatel heeft op de gebruikersbijeenkomst de Alcatel 'One Touch Com' geïntroduceerd, een combinatie van een GSM-toestel, een organizer en een Internet e-mailadres. Verder kwam de telecomgigant met Internet-producten voor het verlagen van de kosten van netwerken en het aanbieden van variabele bandbreedte.

De One Touch Com (richtprijs 600 dollar) heeft dezelfde eigenschappen als de Communicator van Nokia. Het grote verschil schuilt in de vormgeving. De One Touch Com weegt maar 230 gram en heeft de afmetingen van een modern GSM-toestel. De gebruiker kan berichten negentig graden laten kantelen, waardoor de leesbaarheid er een stuk op vooruit gaat.

E-mail gebruik

In zijn inleiding wees Olivier Baujard, president van de Enterprise en Data Network Division, erop dat Internet nog maar in de kinderschoenen staat. "Over de hele wereld zijn er nu ruim 100 miljoen e-mailgebruikers. Daarmee bereikt Internet slechts 1,7 procent van de wereldbevolking. Anders gezegd moet nog 98,3 procent van de wereldbevolking actief worden op Internet," aldus Baujard. Hij stelde verder dat het 121 jaar heeft geduurd dat de helft van de wereld was voorzien van een telefoontoestel. Wetende dat Internet 'slechts' 28 jaar oud is, rest er nog wel even tijd voor een doorbraak. Gesterkt door de overtuiging dat Internet nog aanzienlijk zal groeien, introduceert Alcatel een flink aantal producten en diensten voor dit net.

Variabele bandbreedte

In het tweede kwartaal van dit jaar introduceert het bedrijf ATM (asynchronous transfer mode) via Adsl (asynchronous digital subscriber line). Deze technische aanpak maakt het mogelijk snelle Internet verbindingen te gebruiken via bestaande koperen verbindingen. Hierbij is de bandbreedte variabel. Omdat berichten op Internet steeds vaker grote bestanden bevatten, zoals die van grafische afbeeldingen, is de binnenkomende bandbreedte groot. Berichten naar Internet zijn meestal een stuk kleiner, zodat dan een kleine bandbreedte volstaat. Begin dit jaar startte Alcatel bij de PTT in Amsterdam een proef met Adsl. Het is nog niet bekend wanneer de resultaten hiervan bekend zijn.  WA
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.