Citrix-gebruikers nog niet verenigd

Het wil maar niet vlotten met de oprichting van een vereniging voor Citrix-gebruikers in de Benelux. Een poging liep onlangs schipbreuk. Wegens gebrek aan geldelijke ondersteuning, zeggen de initiatiefnemers. Vanwege onvoldoende belangstelling, pareert Citrix.

Enkele jaren geleden ondernam CDG, de Nederlandse distributeur die zich afficheert als dé sbc-specialist (server based computing), activiteiten om Citrix-gebruikers te verenigen. Dit leidde destijds tot een klein clubje belangstellenden, dat ervaringen met elkaar uitwisselde. Ook leveranciers als HP en Wyse toonden zich actief.
Uiteindelijk, vertelt algemeen directeur CDG Rashied Akrum, heeft het groepje gebruikers onderdak gevonden bij de Netwerk Gebruikersgroep Nederland. De NGN heeft een 'special interest' afdeling voor de beheerders van sbc-netwerken.

Initiatief strandde

Onlangs hebben René Brozius en Henk de Ruiter wederom geprobeerd de Citrix-gebruikers in de Benelux in een vereniging te vergaren. Brozius is werkzaam bij het ministerie van Justitie. Hij heeft voor alle overheidsaankopen bij Citrix 50 procent korting bedongen. De Ruiter werkt bij ABN Amro. Eind vorig jaar strandde hun initiatief. "Citrix wilde niet sponsoren", verklaart Brozius. "Er was wel veel belangstelling onder gebruikers, maar als er geen geld is, is het sjorren aan een dood paard. Daar hadden we geen trek in."
Gabrielle Seacy, marketing manager bij Citrix Benelux, heeft een andere lezing. Op die bewuste bijeenkomst eind vorig jaar waren ruim vijftig mensen aanwezig, onder wie opvallend veel uit België. Van dit gezelschap bleek slechts een klein deel in de praktijk echt te werken met de Citrix-producten; het merendeel was leverancier, consultant en dergelijke. "We hadden in de loop van vorig jaar al veel geld gestoken in dit initiatief, omdat ik het belangrijk vind dat er een gebruikersvereniging komt. Als er bij een startbijeenkomst niet meer dan vijftien gebruikers komen opdagen, vind ik het niet verantwoord daar zoveel geld in te steken. Dan bouw ik het liever rustig op met bijvoorbeeld een paar themabijeenkomsten dit jaar. Wij gaan in elk geval zeker door."
Citrix, andere mogelijke sponsoren (HP bijvoorbeeld) en de initiatiefnemers hebben gezamenlijk besloten het initiatief te staken. Akrum wijst er nog fijntjes op dat een gebruikersvereniging eigenlijk helemaal niet zo financieel afhankelijk moet zijn van de leverancier. "Dan komt de onafhankelijke positie wel erg onder druk te staan. Zo'n vereniging zou zichzelf moeten kunnen bedruipen met abonnementsgeld en voor speciale activiteiten sponsorgeld."
 
Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-21T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.